ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

Τ ο αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και ως παραπέντε από την διεθνή του ονομασία Parapente (para5) , αποτελεί τη νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με τη χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου με το οποίο γίνεται απογείωση από μια πλαγιά με ύψος, με την εκμετάλλευση  ανοδικών ρευμάτων του ανέμου μπροστά από την πλαγιά.Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια πτητική συσκευή, με την οποία ανεβαίνεις ψηλά στον ουρανό, ταξιδεύεις μακριά (cross country paragliding ), και κάνεις ακροβατικά ( acro paragliding ).Πετώντας στον ουρανό ανακαλύπτεις πολλά πράγματα μέσα σου όπως το πόσο αδύναμος και μικρός είσαι απέναντι στη δύναμη της φύσης, αλλά συνάμα νιώθεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις μαζί της και μοιράζεσαι το μεγαλείο της με αυτόν τον τρόπο.

Η Καλαμάτα διαθέτει τη μόνη απογείωση του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , στην περιοχή ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ 40 λεπτά ανατολικά της Καλαμάτας στο βουνό Καλάθι . Ακολουθούμε το δρόμο προς ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ ΣΤΟΥΠΑ και μετά από 500μ από το χωριό ΚΡΙΣΚΙΟΣ στρίβουμε αριστερά προς ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ ακολουθώντας τις ταμπέλες με το αλεξίπτωτο έως την απογείωση . Η προσγείωση γίνεται στο χώρο της παραλίας μπροστά στο ξενοδοχείο FILOXENIA στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου . Κατά τους καλοκαιρινού μήνες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επικοινωνία με εμάς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσγείωση καθώς οι ομπρέλες και ξαπλώστρες τον καταστημάτων περιορίζουν το χώρο.
Επισκέπτες από όλο το κόσμο συμφωνούν στο ότι είναι μια από τις ομορφότερες πτήσεις παγκοσμίως , ιδανική για εκτέλεση ακροβατικών, σεμιναρίων ασφάλειας ( S.I.V ) και ανεμοπορείας (cross country).

 

– ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ – ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ-

Θανάσης Φενέκος

Πληροφορίες για αλεξίπτωτο πλαγιάς  τηλέφωνο  +306944575035 

Πέτρος Γύφτουλας

Πληροφορίες για Αλεξίπτωτο Πλαγιάς τηλέφωνο +36947602339